[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Múscul esquelètic - Viquipèdia

Múscul esquelètic

De Viquipèdia

El múscul esquelètic és un tipus de teixit muscular estriat que presenten els músculs units a l'esquelet. Està format per cèl·lules o fibres allargades i multinucleades que situen els seus nuclis a la perifèria. Obeeixen a l'organització de proteïnes d'actina i miosina i que li confereixen aquest estriament que es veu perfectament al microscopi. Són usats per a facilitar el moviment i mantenir la unió os-articulació a través de la seva contracció. Són, generalment, de contracció voluntària (a través de innervación nerviosa), encara que poden contreure's involuntàriament.

El cos humà està format aproximadament d'un 40% d'aquest tipus de múscul i un 10% de múscul cardíac i visceral.

Els músculs tenen una gran capacitat d'adaptació, modifica més que cap altre òrgan tant el seu contingut com la seva forma. D'una atròfia severa pot tornar a reforçar-se en poc temps, gràcies a l'entrenament, igual que amb el desús s'atrofia conduint al múscul a una disminució de grandària, força, fins i tot reducció de la quantitat d'orgànuls cel·lulars. Si s'immobilitza en posició de escurçament, al cap de poc temps s'adapta a la seva nova longitud requerint entrenament a força de estiraments per a tornar a la seva longitud original, fins i tot si es deixa estirat un temps, pot donar inestabilitat articular per la hiperlaxitut adoptada.

El múscul a causa de el seu alt consum d'energia, requereix una bona irrigació sanguínia que li aporti aliment i per a eliminar desfets, això al costat del pigment de les cèl·lules musculars li donen al múscul una aparença vermellosa en l'ésser viu.