[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Usuari:Loquetudigas/laboratori - Viquipèdia

Usuari:Loquetudigas/laboratori

De Viquipèdia

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Aquesta pàgina conté esbossos d'articles que encara no han estat creats.


Taula de continguts

[edita] Dinosauria

Dinosauria és el nom d'un grup d'animals vertebrats tetràpodes que inclou els dinosaures i sobre el rang del qual no hi ha consens en la comunitat científica.

[edita] Història del terme

Originalment el terme Dinosauria, proposat per Richard Owem, englobava en una mateixa família tots els dinosaures. Durant la dècada de 1970 es va començar a sospitar del lligam entre les aus i els dinosaures, de manera que Dinosauria va ser considerat un grup parafilètic. Actualment no hi ha un consens sobre què engloba el grup, tot i que tenen bastant pes les posicions d'anomenar Dinosauria a tots els descendents del grup, incloent per tant les aus, i reservant el mot dinosaure pel grup d'animals fòssils parafilètics.




[edita] Antropocentrisme

(definició enciclopèdica)

[edita] Antropocentrisme en religió

  1. Religions amb déus a imatge de l'home
  2. Cristianisme (i més?): home amb privilegi sobre les altres espècies

[edita] Antropocentrisme en ciència

  1. J.B. Lamarck: visió de l'escala evolutiva com a direccional, amb l'home com a culminació (ref. no vàlida: ISBN 007-124457, Vertebrates, KARDONG)
  2. Nombre d'articles en humans

[edita] Antropocentrisme en filosofia

  1. Ètica animal i humana

[edita] Notes

  • L'article ha d'evitar un punt de vista purament cienfífic, ja que la ciència només és una visió del món.


[edita] Partícula subatòmica

Una partícula subatòmica és una unitat bàsica constituent de la matèria que per sí sola no conserva les propietats d'un element químic. Poden formar part dels àtoms, que sí que conserven aquestes propietats.


[edita] Classificació

Les partícules subatòmiques poden ser elementals o compostes.

[edita] Història

La idea de partícula subatòmica va estretament lligada al concepte històric d'àtom. Segons la definició original de Demòcrit un àtom era indivisible, per tant era impossible que existissin les partícules subatòmiques. Els primers treballs de química moderna van associar a àtom una nova definició, no com a unitat indivisible sinó com a unitat química, de manera que aquests àtoms podien estar formats per per altres elements, les partícules subatòmiques. Inicialment eren l'electró, el protó i el neutró, i tenien el caràcter de partícula elemental. Posteriorment es van descobrir noves partícules subatòmiques, apareixent noves hipòtesis i teories de quines són o poden arribar a ser les partícules elementals.