[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lishui - Viquipèdia

Lishui

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...


Lishui (xinès simplificat: pinyin: Líshu  Sh ì) és una ciutat de nivell de prefectura en la província del sud-oest Zhejiang, la República Popular de Xina. Això confina Quzhou, Jinhua i Taizhou al nord, Wenzhou al sud-est, i la província de Fujian al sud-oest. Lishui vol dir " l'Aigua Bella, " en el xinès.

[edita] Història

Lishui té una història molt llarga, ja que durant el període de Cultura Liangchu fa 4000 anys, hi havia tribus que vivien a l'àrea. Al 589, un prefactor anomenat Chuzhou va ser establert per la Dinastia Sui amb Kuocang, Songyang, Linhai, Yongjia, Angu i comtats Lechen sota la seva jurisdicció. Tres anys més tard, el nom del prefactor va ser canviat a Kuozhou i després al Comtat Yongjia en 607. El nom va ser canviat un altre cop a Kuozhou al 621 durant la Dinastia Tang, al Comtat Jinyun en el 1r any de l'Era Tianbao (742)i un altre cop a Kuozhou al 1r any de l'Era Qianyuan (758).

Al 779, durant la Dinastia Tang, va ser anomenat un altre cop el Comtat Lishui. El nom de l'àrea va ser canviat altra vegada l'any 1276 durant la Dinastia de Yuan a Chuzhou Dl. i a Annan Fu al 19o any de regla de Zhizheng (1359). El nom de l'àrea va ser mantingut com a Chuzhou Fu fins al Ming i Dinasties Qing quan va ser canviat un altre cop a Lishui. A l'any 1935, van donar a l'àrea el nom oficial Lishui el Districte de Supervisió Administratiu. Al 1949, el Districte Lishui Especial va ser establert, però llavors suprimit al 1952. Més tard, va ser rehabilitat al 1963 i l'àrea va ser renombrada com l'Àrea Lishui Administrativa, que és com s'anomena avui en dia.

Cap a l'any 1997, les ciutats de Longquan, Qingtian, Jinyun, Yunhe, Qingyuan, Suichang, Songyang i comtats Jingning sota la jurisdicció de l'Àrea Lishui Administrativa, amb la ciutat de Lishui com la seva oficina central. Un fet interessant és que l'únic She people la Nacionalitat el Comtat Autònom en la nació, Jingning, és oposat aquí. A la prefactura Lishui, hi ha 129 pobles, 65 ciutats, 3661 pobles administratius, i 156 comunitats de veïnatge amb una població total d'aproximadament 2.45 milions.

[edita] Geografia

Lishui City està situada al Sud-oest de la Província Zhejiang on es troben Zhejiang i la província Fujian . Les muntanyes de l'àrea pertanyen al Sistema de Muntanya Wuyi. El terreny en l'Àrea Lishui s'inclina del sud-oest al nord-est amb 3573 pics de la muntanya que arriben a una altitud de 1000 metres o més. La muntanya més alta a la Província de Zhejiang, que és 1929 metres d'alt, és localitzada prop de Lishui i es diu pic de Huangmao.


La Ciutat de Lishui cobreix aproximadament 17,298 quilòmetres quadrats, entre els quals el 88.42 % és el 5.52 % muntanyenc és la terra de plantació, i el 6.06 % és la cala, el camí i el poble. Lishui té un clima de monsó subtropical amb quatre estacions diferents. La precipitació anual mitjana és 14002275mm, i la temperatura màxima anual és 31.5º-38.3º. El Riu Ou controla per davant de la ciutat i desemboca a l'Est del Mar Xinès.