[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lenkoran - Viquipèdia

Lenkoran

De Viquipèdia

Lenkoran
Lenkoran

Lenkoran (en àzeri Lənkəran) és una ciutat del sud de l'Azerbaidjan, prop de la frontera amb l'Iran, capital de la regió coneguda per Mugan o Mughan. Port a la riba del mar Caspi, el 2002 tenia una població estimada de 48.400 habitants, la majoria d'ètnia iraniana talix.

La ciutat és bastant recent, ja que data del segle XVI. Lenkoran fou durant molt de temps la capital del Khanat de Talix (o Talysh), que va gaudir de diversos graus d'independència a través de la història. Va ser ocupat per Rússia de 1728 a 1735, i definitivament el 1813.

L'economia de la regió de Lenkoran és eminentment agrícola (te, arròs, raïm, tabac, cítrics) i forestal (roures). Hi destaca la indústria agroalimentària, del moble, de la seda i de la fusta, i la fabricació de catifes.

Lenkoran és una ciutat de carrers amples i amb una de les millors planificacions urbanístiques de l'Azerbaidjan. Hi destaquen el Maiak, una antiga presó de forma cilíndrica; el Museu d'Història, a l'antic palau dels Khans; la Gran Mesquita, prop del basar, i el Teatre Dramàtic Estatal.

[edita] Història

Vegeu Mugan.