[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Lawrence Lessig - Viquipèdia

Lawrence Lessig

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...

Lawrence Lessig (3 de juny de 1961, a Dakota del Sur), advocat i professor de Dret de la Universitat de Stanford, especialitzat en Dret Informàtic. Fundador del Centre per Internet i la Societat de la universitat, a més de la iniciativa Creative Commons.

També és l'autor del llibre Cultura Lliure, on defensa el copyleft com a nou paradigma per el desenvolupament cultural i científic des d'internet, recolzant-se en el moviment del software lliure de Richard Stallman. Lessig és un reconegut crític de les implicacions dels drets d'autor.

A la iCommons iSummit 07 Lessig va anunciar que havia abandonat la seva dedicació als temes de propietat intel·lectual per tal de concentrar-se als problemes de corrupció al sistema polític.

Biografia

Va cursar els seus estudis a la Universitat de Pensilvania, al Trinity College (Cambridge) i a la Universitat de Yale. Professor de Dret a la Universitat de Harvard i a la Universitat de Chicago. El 2002, Lessig va obtenir el FSF Award for the Advancement of Free Software de la Free Software Foundation (FSF). El 28 de marzo de 2004 va ser escollit per formar part de la Junta Directiva de la FSF.[1]

És conegut per haver creat el concepte de "cultura lliure" al seu llibre Cultura lliure, i és un actiu promotor del software lliure.[2] També va ser promotor i és president de Creative Commons, membre del Consell de la Electronic Frontier Foundation i membre de la Junta Directiva del Software Freedom Law Center, creat al febrer de 2005.

Obres

Codi, altres lleis del ciberespai (2000) El futur de les idees (2001) Cultura lliure (2004)

1. ↑ Leadership of FSF (en inglés) 2. ↑ Spectrum Policy: Property or Commons? de Thomas Hazlett y Lawrence Lessig (1 de marzo, 2003) (en inglés)