[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

La máquina del cambiazo - Viquipèdia

La máquina del cambiazo

De Viquipèdia

núm. 7 - La máquina del cambiazo
Còmic de Mortadel·lo i Filemó
Editorial Editorial Bruguera
Autor Francisco Ibáñez
Pàgines 44

La máquina del cambiazo (La màquina de la canviada) és la setena història llarga que va dibuixar Francisco Ibáñez sobre Mortadel·lo i Filemó. Es va realitzar en tres moments diferents. La primera part va néixer com a una aventura curta el 1969, la segona part de dos episodis com a una seqüela de l'anterior el 1970, i la tercera part de cinc episodis es va publicar per lliuraments al llarg del 1971, moment en què es va publicar recopilat com a àlbum.

La màquina que dóna peu a l'argument apareix en altres historietes:

  • ¡La Maldita Maquinita! que és una seqüela directa d'aquest àlbum.
  • El Quinto Centenario, en què la màquina ha estat adaptada per viatjar en el temps.
  • Bajo el Bramido del Trueno!, en què també serveix per als viatges en el temps.
  • La cámara calorífera, historieta curta publicada en un especial de Nadal. La màquina està adaptada per cercar llocs frescos.
  • La cámara busca fresquito, historieta curta publicada en un especial d'estiu. La màquina està adaptada per trobar llocs frescs.


[edita] Argument

El professor Bacteri ha inventat La máquina del cambiazo. És una màquina que serveix per canviar de posició a la gent. S'hi introdueix una persona, s'hi indiquen unes coordenades i la persona que hi sigui a dins apareixerà en les coordenades indicades, substituint a qui hi hagués en aquell lloc, que apareixerà a la màquina sense saber com ni per què. La TIA vol aprofitar l'invent per capturar a diversos delinqüents. En Mortadel·lo i en Filemó són els encarregats de posar-s'hi per canviar-se de posició amb els criminals.


Chapeau el "esmirriau" núm. 7 - La máquina del cambiazo" La caja de diez cerrojos