[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

L'origen de les espècies - Viquipèdia

L'origen de les espècies

De Viquipèdia

Portada de la primera edició de L'origen de les espècies
Portada de la primera edició de L'origen de les espècies

L'origen de les espècies (The origin of species) és un llibre que fou escrit per Charles Darwin i que es publicà el 24 de novembre de l'any 1859. Els 1.250 exemplars impressos s'esgotaren el primer dia. En aquesta obra Darwin exposà per primera vegada les seves idees sobre la selecció natural i la teoria de l'evolució.

Aquesta obra és un treball fonamental pel que fa l'història de la ciència i la biologia. En ell, Darwin argumentà extensament i amb nombrosos exemples la seva teoria sobre com els organismes evolucionen gradualment per mitjà de la selecció natural, presentant evidències de la seva teoria acumulades durant el seu viatge en el HMS Beagle en els anys 1831-1836. La seva teoria s'oposava ampliament a les teories vigents de la seva época: creacionisme i catastrofisme.


Aquest article sobre biologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.