[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Línia 10 (Rodalies Barcelona) - Viquipèdia

Línia 10 (Rodalies Barcelona)

De Viquipèdia

Rodalies línia 10
Recorregut Estació de França-Aeroport
Operador Renfe Operadora
Any Inauguració 2006
Longitud
Estacions 6

Aquesta línia discorre entre l'Estació de França i l'Aeroport de Barcelona. Va ser inaugurada com tal línia al 2006, si bé ja existia el branc ferroviari a l'Aeroport de Barcelona des del 1975 que s'explotava com ramificació de la R1 des que es va crear la xarxa de proximitats fins al 2006.

Aquesta línia va acabar amb l'aïllament de l'emblemàtica Estació de França en el nucli de proximitats barceloní. Aquesta línia es va crear per a restituir el servei de trens en el branc Prat-Aeroport, suspès temporalment per les obres de la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. Aquesta línia és de via única entre El Prat de Llobregat i l'Aeroport de Barcelona.

Malgrat ser una línia de gran importància en el nucli de proximitats per servir d'accés a l'Aeroport de Barcelona, la seva freqüència és de 30 min tot el dia. Si bé només es dóna tal freqüència en el branc de via única des d'El Prat de Llobregat a l'Aeroport de Barcelona i entre Passeig de Gràcia i l'Estació de França, doncs en la resta de la línia comparteix vies amb els trens de la (R2).

El futur de la línia passa per la retallada del recorregut per un extrem, ja que la línia partirà d'El Prat de Llobregat en lloc de l'Estació de França i per l'ampliació del mateix per l'altre, ja que arribarà a la futura Terminal Sud de l'Aeroport.

Estacions de la línia 10 (R10)
Estació Municipi Correspondències Zona renfe operadora Zona ATM
Estació de França Barcelona L4 1 1
Passeig de Gràcia Barcelona R2 L2 L3 L4 1 1
Sants Barcelona R1 R2 R3 R4 R7 L3 L5 1 1
Bellvitge/Gornal Hospitalet de Llobregat R2 R5 R6 S33 S4 S8 L8 L8 1 1
El Prat de Llobregat El Prat de Llobregat R2 1 1
Aeroport de Barcelona El Prat de Llobregat Aeropuerto de Barcelona 4 1