[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Krita - Viquipèdia

Krita

De Viquipèdia

  Krita
Desenvolupador El equip Krita
Última versió 1.5.2 (14 de juny, 2006)
Sistema operatiu Multiplataforma
Tipus editor de gràfics de mapes de bits
Llicència GPL
Pàgina web www.koffice.org/krita

Krita és un editor gràfic de mapes de bits. Designat per ser tan un programa per pintar com de retoc, Krita és programari lliure distribuit amb llicència GPL. Es va llançar com a part del KOffice a la versió 1.4.0 el 21 de Juny del 2005. Abans d'aquest llançament públic havia estat enomenat KImageShop i posteriorment Krayon, però problemes legals van motivar el canvi del seu nom.

Krita és comparable a altres editors de mapa de bits, com el GIMP o l'Adobe Photoshop i n'implementa la majoria de característiques importants.

Tot i que aquests programes són molt més madurs s'està treballant molt amb Krita amb la motivació de tenir una interfície molt usable. Molta gent prefereix Krita a GIMP, ja que aquest últim té una interfície poc comuna.

En la seva versió 1.5, Krita té algunes característiques que encara no suporta GIMP, com són el CMYK, L*a*b i molts més espais de color amb 8 a 32 bits de color. Krita té planejat el suport d'eines de pintat natural per imitar el dibuix amb llapis, difuminat, oli...

A més a més, Krita 1.5 s'integra completament amb KOffice, entrant a dins del KWord.


[edita] Enllaços externs