[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kirtash - Viquipèdia

Kirtash

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores quant a la seua ortografia i gramàtica:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
S'han trobat faltes ortogràfiques, gramaticals, barbarismes o altres aspectes lingüístics incorrectes.

En Kirtash, també conegut com a Christian, és un dels personatges principals de la saga de Memòries d'Idhun, escrita per la valenciana Laura Gallego García.

[edita] Origen i característiques

En Kirtash és un híbrid format per una ànima humana i una altra shek, el que no vol dir que en tingui dues, ja que les seves ànimes estan fusionades per un experiment de nigromància. La part humana és filla de l'Ashran el Nigromant i de Manua, una sacerdotessa de l'Església de les Tres Llunes. La seva part shek procedeix d'en Zeshak, el rei dels sheks, i de la Sheziss, que ajuda en Jack de sortir d'Umadhun. Té el cabell castany ,llarg i fi; i els ulls d'un blau gèlid. Té un comportament misteriós i, en ser un shek, és molt més intel·ligent que un ésser humà. Està profundament enamorat de la Victòria, l'unicorn de la història. Les altres noies, humanes o d'una altra raça, no li interessen, per ser massa simples i insignificants per a la seva ànima shek. Tot i així, en l'ànima de la Victòria hi troba quelcom que la fa diferent, i per això s'enamora d'ella. La Victòria comet diversos cops l'error de creure que ell no l'estima, cosa totalment incerta.

És pragmàtic i, gràcies a la seva ascendència shek, sempre fa el que considera que li va millor, no el que li pugui dictar l'ètica o l'honor. Té un gran control dels seus actes, per això es diu que és indiferent i fred, però des de que coneix en Jack l'odia profundament. En el període en que es desenvolupa la historia, en Kirtash té de quinze a dinou anys. Utilitza sempre la Haiass, una espasa amb esperit shek que forma gel a les ferides que produeix. Aquesta espada fou forjada pel gegant Ydeon.

[edita] Paper a la trilogia

Advertiment: A continuació, pot haver-hi informació detallada sobre l'argument. Més informació.

Existeix una profecia que explica com només un unicorn i un drac salvaran Idhun i derrotaran el Setè déu. A pesar d'aquesta profecia, el déu dels sheks hi afegí una de pròpia, incloent en la gesta una de les seves criatures, de manera que pogués influenciar el resultat. En Jack i la Victòria són el drac i l'unicorn de la profecia, mentre que en Kirtash és el shek. Junts formen la Tríada que dóna nom al segon llibre de la trilogia.

En el primer llibre, Memòries d'Idhun I: La Resistència, en Kirtash treballa amb el mag Elrionper a l'Ashran assassinant els exiliats idhunians que es refugien en la Terra, entre els quals es troben els pares d'en Jack, que posseeix l'ànima de l'últim drac. Mentre roman entre humans, adopta la identitat de Chris Tara, un jove cantant. La Victòria se sent fascinada per en Christian i les seves cançons, sense adonar-se que en realitat és la seva ànima d'unicorn la que se sent atreta per la del Shek, l'única criatura d'Idhun a part dels dracs que es pot comparar a ella. En Kirtash també sent quelcom per ella que no aconsegueix identificar, i tot hi que arriba fins i tot a torturar-la, arribat el moment en que l'hauria d'haver mort, s'uneix a la Victoria i en Jack, fins hi tot en contra del seu pare i de l'odi mutu que es professen sheks i dracs.

En el segon, Memòries d'Idhun II: Tríada, en Kirtash lluita juntament amb en Jack i la Victòria, traint el seu senyor, Ashran el Nigromant i guanyant-se el rebuig de tota la raça Shek. Com repeteix en nombroses ocasions, en l'únic bàndol en el que està en Kirtash és en el de la Victòria, amb la que roman tot hi que la gent de la Resistència no confii en ell. Tot hi així acaba emprenent el seu propi viatge en notar que tant de temps en companyia de la Victòria està enfortint els seus sentiments humans fins el punt que la seva ànima shek, freda per naturalesa, es troba en perill de desaparèixer.

Quan es retroba amb la Victòria i en Jack, la seva ànima shek es troba de nou en tota la seva plenitud, i el drac ha aconseguit transformar-se. L'odi ancestral entre les dues races és massa fort per resistir-s'hi ara que el dos es troben en la seva veritable forma, i després d'una acarnissada lluita, en Kirtash llança en Jack per un abisme, creint-lo mort. La Victòria, que té forts llaços amb els dos, cau en un profund estat de depressió que afecta fins i tot la seva capacitat de fer màgia, i decideix posar fi a la vida d'en Christian per després acabar amb la seva.

No obstant, en Jack no és mort, sinó que ha estat transportat al món d'Umadhun, on habita la raça shek. La seva salvació es obra de la Sheziss, mare del shek que fou en Kirtash abans que en Zeshak entregara el seu fill a Ashran el Nigromant per que creés un híbrid humà-shek. La Sheziss odia els dos per aquesta raó, i vol valer-se d'en Jack per aconseguir la seva venjança. Ensenya el drac a no deixar-se dominar per l'odi, i així en Jack torna a Idhun just a temps d'impedir les accions de la Victòria.

De nou els tres junts es dirigeixen a la fortalesa de l'Ashran per fer complir la profecia i derrotar-lo. El Nigromant aconsegueix capturar en Jack i en Christian, obligant la Victòria a triar-ne un dels dos. Incapaç de fer-ho, s'ofereix ella mateixa, i l'Ashran li treu la seva banya d'unicorn. En Jack i en Christian es deslliuren i, juntament amb una Victòria moribunda, vencen l'Ashran.

En l'últim llibre de la sèrie, Memòries dIdhun III: Panteó, la Victòria jeu malferida a rel de la pèrdua de la seva banya, i en Jack i en Kirtash cuiden d'ella. Després de la desaparició de l'Ashran, el Setè ha trobat un nou recipient en la maga feèrica Gerde. En Christian segueix sent un shek incapaç de desobeir el seu déu, i col·labora amb ella en una missió per salvar els de la seva raça, encara que sempre mantenint-se lleial a la Victòria.

L'unicorn sobreviu, i la banya de la Victòria comença a créixer de nou. Aquesta situació torna a posar en perill la noia, i en Christian se l'emporta a la Terra per protegir-la. Allà els dos arriben a la major forma d'intimitat a la que pot aspirar un shek, la unió de ments, el que enforteix encara més els seus vincles.

Al seu retorn a Idhun, on els déus s'han presentat materialment per buscar i acabar amb el Setè, la Victòria descobreix que està embarassada, però desconeix qui és el pare del seu fill, ja que ha tingut relacions tant amb en Jack com amb en Christian. Aquells d'entre la Resistència que odien en Christian aconsegueixen incapacitar l'ànima shek d'en Kirtash fent servir una estranya pedra negra que el transforma pràcticament en humà, la mateixa pedra que constituí la presó del El Setè i que la Gaedalu ha utilitzat per contenir l'esperit animal del príncep Alsan. La Victòria escapa amb en Christian per buscar un mitjà de salvar-li la vida, mentre que en Jack li dóna l'esquena sentint que la noia ha triat. Finalment la Victòria aconsegueix alliberar en Christian del material que l'està matant.

En Jack es reconcilia amb la Victòria després d'una conversa seriosa amb en Christian, el que li deixa les coses clares sobre el vincle que aquesta té amb els dos, i els tres s'oculten en una apartada regió d'Idhun per escapar d'aquells que no comprenen la naturalesa de la seva relació. El shek passa llargs períodes de temps fora de casa seva, degut a la seva necessitat de no tornar-se excessivament humà, mentre que en Jack roman sempre amb la Victòria. Quan són finalment descoberts, decideixen tornar a la Terra amb els seus fills. El fill d'en Jack es diu Erik i la filla d'en Christian es diu Eva.

Un dels regals que li fa en Christian a la Victòria és el Shiskatchegg, L'Ull de la Serp que recull part de la seva percepció de Shek i el permet crear quelcom semblant a un vincle telepàtic amb ella.

Durant la seva estada a la Terra amb la Victòria se sent atret per la Shizuko Ishikawa, la nova identitat de la Ziessel, nova reina dels Sheks.

Trilogia «Memòries d'Idhun» de Laura Gallego García
Llibres La Resistència | Tríada | Panteó
Personatges Principals Jack | Victoria | Kirtash | Shail | Alsan | Ashran el Nigromant | Aile Alhenai | Zaisei | Gerde | El Setè | Els Sis | més...
Llocs Idhun | Umadhun | Limbhad | Shia | Vanissar | Nandelt | Nanetten | Raheld | Desert de Kash-Tar | Celestia | Nanhai | més...