[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kevin Smith - Viquipèdia

Kevin Smith

De Viquipèdia

Kevin Smith
Kevin Smith

Kevin Patrick Smith (nascut el 2 d'agost de 1970) es guionista, director de cinema dels Estats Units i fundador de View Askew Productions. També es conegut com a guionista de còmics i com actor, tot i que ell mateix ha criticat la seva manera d' actuar.

[edita] Biografia i obra

Kevin Smith va néixer i va créixer a Highlands, Nova Jersey, fet del que esta molt orgullós, i que es pot constatar en totes les seves pel·lícules. La seva primera pel·lícula, Clerks , va ser enregistrada a la tenda en la que treballava. Va guanyar el premi més important en el festival de Sundance, al 1994, i va ser distribuïda posteriorment per els estudis Miramax. La pel·lícula va funcionar tan bé que Smith va ser capaç de fer una altra pel·lícula, Mallrats. Durant el rodatge, Smith va reunir als seus amics i estrelles properes de la seva pròxima pel·lícula, Ben Affleck y Jason Lee y seva nova novia, Joey Lauren Adams. Smith ha dit que la seva relació amb Adams va ser una inspiració per a la següent pel·lícula, Chasing Amy. Aquesta no va tenir gaire acollida per als entesos i va guanyar uns pocs premis independents. Per la mateixa època va conèixer la que seria la seva dona, Jennifer Schwalbach.

Després de Chasing Amy, Smith va dirigir Dogma, una pel·lícula polèmica sobre el Cristianisme. La dona de Smith va donar a llum a la seva primera filla, Harley Quinn Smith. Harley Quinn i Jennifer tenen dos petits papers en la que seria la seva pròxima pel·lícula, Jay and Slient Bob: Strike Back. En aquesta comèdia, els herois de culte, Jay i Bob volen aturar la producció d’una pel·lícula que es farà basada en ells, trobar el veritable amor, i salvar al seu mico.

Smith ha escrit també guions per Daredevil o Green Arrow. Va escriure un guió per a la nova pel·lícula de Superman, però el van fer deixar el projecte. Smith te dues pel·lícules més en les que treballar durant els pròxims anys, Zack and Miri Make a Porno en preproducció i Red State. També ha obert una tenda de còmics, te una companyia de producció, escriu articles per a la revista “Arena”, i fa curts per al show de Jay Leno.

La seva ultima pel·lícula fins al moment ha sigut la segona part del seu exitós primer film, anomenada Clerks II. Recentment s’ha fet saber que dirigirà el primer episodi de Heroes: Origins, l’spin-off de la popular serie de televisió.


[edita] Filmografia

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Kevin Smith