[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Kadashman-Enlil II - Viquipèdia

Kadashman-Enlil II

De Viquipèdia

Kadashman-Enlil II fou fill i successor de Kadashmanturgu com a rei de Babilònia, Accàdia, País de la Mar i Khana. va regnar a la meitat del XIII aC. Al accedir al tron era menor d'edat i va quedar sota tutela del Resh Sharri (una espècie de primer ministre) Itii-Marduk-balatu.

El rei hitita Hattusilis III va exigir a Kadasman-Enlil II i al seu tutor Itti-Marduk-balatu, la protecció dels descendents de Kadashmanturgu al que qualificà de "el seu germà" i amenaçà de conquerir Babilònia en cas contrari. Els babilonis es van sentir ofesos i van respondre que no escrivia "com un germà" sinó com si Babilònia fos el seu vassall.

Quant Kadasman-Enlil de Babilònia va arribar a la majoria sembla que les relacions amb Babilònia van tornar a millorar i en una carta el rei hitita explica que Itti-Marduk-balatu, era un home diabolic al que els deus havien deixat viure massa temps. Segons els babilonis els missatges a Hatti s'havien interromput per l'activitat destructiva dels nòmades akhlamu i també dels assiris. Normalitzades les relacions una filla d'Hattusilis III fou enviada a Babilònia per casar amb el rei i el mateix rei es va casar amb una princesa babilònia.

També una filla de Kadashman-Enlil II es va casar amb el faraó Amenofis o Amenhotep III.

El va succeir Kudur-Enlil, probablement un germà.