[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Juan José de Amézaga - Viquipèdia

Juan José de Amézaga

De Viquipèdia


Juan José de Amézaga

28è President de l'Uruguai
Al càrrec
1 de març de 1943 – 1 de març de 1947
Precedit per Alfredo Baldomir
Succeït per Tomás Berreta Gandolfo
Naixement 28 de gener de 1881
Montevideo (Uruguai)
Defunció 21 d'agost de 1956
Montevideo (Uruguai)
Partit polític Partit Colorado
Professió Advocat

Juan José de Amézaga Landaraso, més conegut com Juan José de Amézaga (Montevideo, 28 de gener de 1881 - íbidem, 21 d'agost de 1956), va ser un polític i jurista uruguaià, president de la República Oriental de l'Uruguai entre els anys 1943 i 1947.

Malgrat el seu humil origen, Amézaga va aconseguir graduar-se d'advocat, culminant els seus estudis a Europa. Va ser especialista en Dret Civil, matèria en la qual va exercir la docència en la Universidad de la República.

Va ser electe Representant per al departament de Durazno entre 1907 i 1915 i es va desentrampar com a Ministre d'Indústria. Va ser així mateix president del Banc d'Assegurances de l'Estat entre 1917 i 1933, renunciant en produir-se el cop d'estat de Gabriel Terra.

Va assumir la presidència amb suport de batllistes i baldomiristes, mantenint la línia estatista i normalitzant la situació política després dels cops de Gabriel Terra i de Alfredo Baldomir.

Es destaca del seu govern el patrocini de les obres públiques, convertint l'Estat en una font de treball.

Va impulsar les lleis de Consells de Salaris, vacances anuals, indemnització per acomiadament, i igualtat de drets per a la dona.

[edita] Enllaços externs