[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joventuts Liberals - Viquipèdia

Joventuts Liberals

De Viquipèdia

Logotip de Joventuts Liberals
Logotip de Joventuts Liberals

Joventuts Liberals del Segle XXI fou fundada en maig de 2003 per un petit grup de joves liberals espanyols amb la pretensió d’aglutinar a tots aquells liberals orfes de referent polític. El naixement com associació juvenil obeïa al desig compartit dels fundadors de no constituir-se en partit polític tradicional i naturalment a la joventut del que formaven el petit grup inicial.

L’edat i el desig de relacionar-se amb liberals d’altres latituds els portà també a sol·licitar l’ingrés de la seva organització en la Internacional Liberal Juvenil (IFLRY) i a les Joventuts Liberals Europees (LYMEC). En un temps rècord ingressaren en la Internacional Liberal Juvenil essent en aquests moments la única organització política d’àmbit estatal que es troba vinculada oficialment a la Internacional Liberal. El seu manifest fundacional fou, precisament, el discurs d’ingrés en la Internacional Liberal Juvenil.

El Manifest, les seves 10 propostes per al segle XXI, i les diverses iniciatives realitzades des de la seva fundació composen una concepció radicalment progressista del liberalisme. Un liberalisme de avantguarda i no indivisible que defèn la despenalització de l’avortament i el dret individual a una mort digna amb la mateixa determinació que combaten les traves al lliure comerç, l’excessiu intervencionisme estatal en l’economia o els privilegis sindicals i gremials. Des de la seva fundació han reconegut en els radicals Emma Bonino i Marco Pannella el seu principal referent polític internacional.

En juny de 2003 Joventuts Liberals promou una candidatura testimonial a les eleccions europees que es recolzada per l’eurodiputat liberal Enrique Monsonís. El programa de la candidatura era el del Partit Liberal Europeu (ELDR). A més els candidats de Coalició Liberal es comprometien a defensar la proposta d’una Constitució Europea laica, impulsar polítiques antiprohibicionistes en matèria de drogues i defensar les llibertats civils en Internet i en tots els aspectes relacionat amb la societat de la informació posant de relleu a la batalla contra el cànon. L’originalitat de la candidatura impulsada principalment per joves internautes liberals i simpatitzants del partit radical de Emma Bonino fou destacada en la premsa internacional.

A l’estiu de 2004 van decidir impulsar junt amb l’Associació Radical Transnacional de Barcelona una xarxa d’acció comú radical.es.

[edita] Enllaços externs