[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jostedalsbreen - Viquipèdia

Jostedalsbreen

De Viquipèdia

La glacera de Briksdal és la més popular del conjunt de glaceres de Jostedal
La glacera de Briksdal és la més popular del conjunt de glaceres de Jostedal
La pujada amb carretes és molt popular
La pujada amb carretes és molt popular

Jostedalsbreen o Glacera de Jostedal, és la glacera més gran de l'Europa continental. Està situada al comtat de Sogn og Fjordane a la costa sud-oest de Noruega.

Jostedalsbreen cobreix 487 km² dels municipis de Luster, Balestrand, Jølster i Stryn. El cim més alt en aquesta zona és el Lodalskåpa amb 2.083 metres.

El Parc Nacional de Jostedalsbreen s'establia el 1991, amb una extensió de 1.310 km².

[edita] Història

Els primers turistes arribaven al començament dels anys 1860, la majoria eren gent britànica benestant. Tanmateix, el turisme realment es començava quan s'obria la carretera des de Rustøen a Briksdal pels voltants de 1890. En un principi, molts dels turistes eren transportats amb vagons de fenc, i els agradava almenys tant com als que avui hi pugen amb carros empesos per cavalls.

Anders Briksdal hi va construir un refugi el 1892 que era el lloc de partida per la gent que anava a caminar sobre la glacera de Jostedalen o Jølster a través d'Oldeskaret.

Els primers turistes viatjaven fins a Rustøen amb vaixell. El primer vaixell datava del 1895 i s'anomenà D/B Victòria. El viatge s'anà popularitzant fins al punt que després de la Primera Guerra Mundial, sovint el nombre de visitants arribava a ser entre 1.000 i 2.000 en un dia.

Oldedalen no va tenir una connexió de carreteres fins el 1955, això vol dir que la gent depenia del llac. La primera embarcació de motor entrava en funcionament el 1915 i tripulava tots els dies durant l'any.

El turisme prenia cada vegada més i més força i les últimes cabres es venien el 1966 i el graner es convertia en una botiga de records i pensió per a turistes.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Jostedalsbreen