[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Vilarasau Salat - Viquipèdia

Josep Vilarasau Salat

De Viquipèdia

Josep Vilarasau Salat (Barcelona, 1931) és un economista i enginyer industrial català. Comença al món de les finances com a director dels serveis tècnics de l'Instituto de Crédito Oficial (ICO) al 1961. Després de passar dos anys per la banca privada com a director d’Indubán i d’ocupar el càrrec de director general adjunt a la Compañía Telefónica, el 1969 torna a Hisenda, com a Director General del Tresor i el 1970 accedeix a la direcció general de Política Financera. El 1973 entra a formar part del Consell d’administració del Banco de Europa i l’any següent és nomenat director general de Campsa fins que, dos anys més tard accedeix a la direcció general de l’antiga Caixa de Pensions de Barcelona. Va liderar l’expansió de l’entitat, situant-la en les primeres posicions en el rànquing d’entitats financeres de l’Estat espanyol.

El 1989 Vilarasau passa a ocupar la direcció general de la nova Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona, des de la qual va aconseguir que La Caixa creixés i reforcés la seva participació en empreses com Telefónica o Gas Natural. Més tard substituí Juan Antonio Samaranch en la presidència de La Caixa.

El 20 de març de 2003 deixa la presidència de "la Caixa" i passa a presidir la Fundació "la Caixa", juntament amb el càrrec de President d’Honor. El 2004 va rebre la Creu de Sant Jordi.