[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Busquets i Quintana - Viquipèdia

Josep Busquets i Quintana

De Viquipèdia

Josep Busquets i Quintana (Fra Benet de La Garriga) (La Garriga 1711 - Missió de Nuestro Padre San Francisco de Altagracia, La Guaiana (Veneçuela) 1783) fou un missioner caputxí que dedicà tota la seva vida a l'evangelització dels habitants indígenes de la Guaiana, on fou Prefecte de les missions caputxines espanyoles a partir del 1756.

Havia vestit l'hàbit franciscà, com a corista, en el convent de caputxins de Santa Eulàlia, a Barcelona, el dia 21 de març de l'any 1733 i va professar en el mateix convent el 22 de març de l'any següent.

S'embarcà a finals de desembre del 1746 a Cadis amb altres set caputxins catalans. Després de moltes dificultats i de la mort dels seus companys, arribà a terra ferma. Fou destinat a les terres de La Guaiana espanyola a la riba de l'Orinoco (actual Veneçuela), on fundà la missió del Curumo i desenvolupà tota la seva tasca, en mig de grans penalitats pel clima de violència i repressió que comportava la colonització de les potències europees i la reacció dels pobles indígenes.