[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jorge Martínez Aspar - Viquipèdia

Jorge Martínez Aspar

De Viquipèdia

Jorge Martínez Salvador "Aspar" (Alzira, 29 d'agost de 1962) és un pilot de motociclisme 3 vegades campió del món de (80 cc), 1986, 1987, 1988 amb Derbi i una vegada de (125 cc), 1988 amb Derbi.

Jorge Martínez va ser un dels pioners del motociclisme a Espanya i les seues gestes es van escriure més enllà de les fronteres que imposa un resumit palmarès. Els seus èxits van ser molt nombrosos, però és impossible deixar passar alguns fets especialment singulars, com les 15 victòries aconseguides en la temporada 88 (6 en (80cc) i 9 en (125cc) i els dos triomfs conquistats en un mateix dia tant en Imola com en Assen, Rijeka i Brno. Eren altres temps i els canvis de reglamentació han provocat que fóra Jorge l'últim en aconseguir-lo, igual que els dos títols sumats en 1988.


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.