[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan Maria Roig - Viquipèdia

Joan Maria Roig

De Viquipèdia

Per a altres significats del terme Joan Maria Roig, vegeu «Joan Roig».


Joan Maria Roig es un polític i perit industrial català que va ser alcalde de Reus per unes hores.

Militant a la clandestinitat del PSUC, el grup del què formava part, encapçalat per Joan Llop Escriché, se'n va separar i va ingressar al Partit Socialista Popular i amb aquest va ingressar al PSOE i doncs al PSC.

En morir Anton Borrell Marcó, l'alcaldia havia de ser per Roig, que era el següent de la llista, però no tenia la confiança del partit, segons uns perquè no s'acomodava a l'ortodòxia i segons d'altres, perquè no es deixava comprar. Roig es va negar a retirar-se voluntàriament i va ésser elegit alcalde però, a les poques hores, com estava previst, va ser destituït per una moció de censura, i fou nomenat Josep Abelló Padró.

Després d'això Roig es va separar dels socialistes i es va dedicar a l'activitat professional a l'empresa de Llop Escriché. Tanmateix les relacions amb Llop, que era el cervell de l'actuació de Roig al partit i que actuava a través d'ell en no voler fer-ho directament a causa de les seves circumstancies (els seus moviments era complicats a causa d'una paràlisi infantil), es van deteriorar i ambdós van acabar separats i sense militància política (Llop va morir el 2005 a l'Hospital de Sant Pau de Tarragona).