[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Joan García Junceda i Supervia - Viquipèdia

Joan García Junceda i Supervia

De Viquipèdia

Imatge de Joan Junceda al monòlit que li dedicà el Gremi d'Editors i Llibreters a la Rambla de Catalunya de Barcelona, obra d'Alfons Pérez i Fàbregas, innaugurat el dia de Sant Jordi de 1964.
Imatge de Joan Junceda al monòlit que li dedicà el Gremi d'Editors i Llibreters a la Rambla de Catalunya de Barcelona, obra d'Alfons Pérez i Fàbregas, innaugurat el dia de Sant Jordi de 1964.[1]

Joan García Junceda i Supervia (Barcelona, 1881 - Blanes, 1948) fou dibuixant i il·lustrador, un dels caricaturistes catalans més importants de la primera meitat del segle XX. D'origen asturià per via paterna, va col·laborar a un munt de publicacions, entre les quals destaquem ¡Cu-Cut!, Papitu, Picarol i sobretot En Patufet.

Il·lustrà les "Novel·les Exemplars" d'en Josep Maria Folch i Torres i altres importants obres infantils i juvenils.

[edita] Enllaços externs

[edita] Referències

  1. Art públic a la web de l'Ajuntament de Barcelona.


Aquest article sobre biografies és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat com, per exemple, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.