[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Jaume Vila Mulet - Viquipèdia

Jaume Vila Mulet

De Viquipèdia

Jaume Vila Mulet

Batle de Valldemossa
En càrrec
Assumpció del càrrec
Juny de 2007
Precedit per Joan Muntaner

Naixement 1963
Balears Palma (Illes Balears)
Partit polític La Valldemossa que Volem

Jaume Vila Mulet nasqué a Palma el 27 d'agost de 1963. Des del 16 de juny de 2007 —i fins l'any 2009— és el batle de Valldemossa, com a conseqüència de l'acord de govern signat entre La Valldemossa que Volem, el Grup Independent de Valldemossa, i Unió Mallorquina de Valldemossa.

[edita] Activitat política

Jaume Vila (dreta) rep la vara de l'anterior batle
Jaume Vila (dreta) rep la vara de l'anterior batle

L'any 1999, Jaume Vila es presentà a les eleccions municipals dins les llistes de l'agrupació d'electors La Valldemossa que Volem, que va obtenir dos regidors: Elsa Fernández Pachecho i Ferran Mercant. El desembre de 2001, Mercant va renunciar al càrrec, i d'aquesta manera Jaume Vila es va convertir en nou regidor de l'Ajuntament.

En les eleccions de 2003 fou ja cap de llista de la mateixa candidatura, que va tornar a repetir el mateixos resultats que quatre anys abans. Per raons personals de compatibilitat amb les tasques de regidor, va haver de renunciar-hi a mitjan legislatura, i fou substituït per Antoni Colom.

Novament, però, va ser el candidat de La Valldemossa que Volem en les eleccions municipals de 2007, en les quals aquesta agrupació va aconseguir tres actes de regidor. El Partit Popular n'obtení quatre, i una tant el Grup Independent de Valldemossa (GIV) com Unió Mallorquina. Encara que tot apuntava a què, com en les legislatures anteriors, es repetiria un govern del Partit Popular, que des de 2003 havia governat en minoria amb el suport puntual del Grup Independent de Valldemossa, les reticències d'aquesta darrera formació a pactar amb els populars obriren la porta a un possible canvi en la batlia.

Després d'intenses negociacions entre els tres grups, a la nit del divendres 15 de juny —poques hores abans del plenari de constitució de l'Ajuntament— es va assolir un pacte de govern entre La Valldemossa que Volem, el Grup Independent de Valldemossa i Unió Mallorquina, d'acord amb el qual Jaume Vila ostentaria la batlia durant els dos primers anys, i Xisco Mulet (UM) i Nadal Torres (GIV) l'exercirien els dos restants. D'aquesta forma, el consistori de Valldemossa escollia un nou batle després d'haver estat presidit durant vint-i-nou anys per Joan Muntaner Marroig.

Amb independència d'això, Jaume Vila té també com a regidor la responsabilitat de les àrees d'hisenda, personal i manteniment.

[edita] Enllaços externs