[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Istahara - Viquipèdia

Istahara

De Viquipèdia

Istahara fou una ciutat important hitita del nord-est que des el començament del segle XIV aC estava en mans dels kashka, la qual fou reconquerida pel rei Subiluliuma I, que tot seguit va reconquerir també les ciutats de Manaziyana, Kalimuna i altres que no serien gaire llunyanes.

Mursilis II a la seva segona campanya (tercer any de regnat) després de sotmetra Ishupitta, i de perseguir als líders de la revolta, Pazzanna i Nunnuta, antics vassalls dels hitites, fins a Palhwisa (Palhwišša), on els va derrotar i va fer fugir el seu exèrcit, es va dirigir a Ishtahara on va descansar de la campanya, el que indica que la ciutat romania fermament en mans hitites. Alli va saber que els caps rebels esmentats s'havien dirigit a la ciutat de Kammamma, on es va dirigir.

La ciutat fou una de les principals bases hitites del nord i fou inclosa en el regne vassall hitita de Hakpis quant es va crear vers el 1300 aC. Era de les poques que havia escapat als atacs kashka que es van produir massivament per aquelles dates, i una de les poques possessions reals que formaven el regne, que en la seva major part estava dominat pels kashka.

La ciutat fou restaurada després del 1390 aC per Hattusilis ja que encara que havia romàs en mans dels hitites havia patit sens dubte destruccions durant algun atac kashka.