[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Interval (matemàtiques) - Viquipèdia

Interval (matemàtiques)

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre interval (matemàtiques). Per a altres significats, vegeu «Interval (desambiguació)».

En àlgebra, un interval és un conjunt que conté tots i cadascun dels nombres reals que es troben entre els dos nombres indicats, i a més pot contenir aquests dos nombres en funció de si l'interval és tancat o obert.

Un interval obert, és un interval que no inclou el punt, d'un o ambdós extrems.

S'utilitza la notació ]a,b[ o (a,b) quan un interval és obert en ambdós extrems, (a,b] (o ]a,b]) quan l'interval és obert en l'extrem esquerre, [a,b) (o [a,b[ ) si és obert en l'extrem dret .

Per exemple (0,2) es refereix a un tram entre 0 i 2, sense incloure a zero, ni a dos però sí, a tots els punts que s'acosten moltíssim a 0 i a 2.

Si l'interval és obert en un extrem, llavors es té per exemple a ]-3, 5], el tram és des de -3 a 5, que inclou a tots els punts entre -3 i 5, amb excepció de -3 ( però si inclou a 5 i a tots els punts molt propers a -3).

El parlar d'interval obert o tancat, s'utilitza per a determinar el domini d'una funció, i així treballar amb ella en intervals que està definida.


Aquest article sobre matemàtiques és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.