[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Instantó - Viquipèdia

Instantó

De Viquipèdia

L'instantó és un concepte desenvolupat en el camp de la física teòrica i la física matemàtica que és inherent a l'espai-temps de Minkowski. Els instantons són solucions topològicament no trivials de la teoria gauge, un instantó és una solució exacta i molt especial de les equacions de camp d'una teoria física, caracteritzada perquè s'obté modificant les equacions passant a temps imaginari.

Està molt relacionat amb el solitó, ja que sovint s'empren les mateixes tècniques per a trobar solucions exactes de tipus instantònic i solitònic. A diferència del solitó, que de vegades pot ser observat a la natura (per exemple, ones superficials en canalitzacions de poca fondària), no és possible observar un instantó a escala macroscòpica.


Aquest article sobre física és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.