[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Insígnia dels Creuers Auxiliars de Guerra - Viquipèdia

Insígnia dels Creuers Auxiliars de Guerra

De Viquipèdia

La Insígnia dels Creuers Auxiliars de Guerra (alemany: Kriegsabzeichen für Hilfskreuzer) és una condecoració de guerra de l'Alemanya Nazi, creada pel Großadmiral Erich Raeder el 24 d'abril del 1941.

Els mercants van ser emprats regularment per la Kriegsmarine per assistir els seus contingents d'U-boats, destructor, creuers i cuirassats. Aquests mercants, també anomenats "creuers auxiliars" van ser dotats amb una varietat d'armament naval mentre patrullaven pel món.

El 24 d'abril de 1941, el comandant en cap de la Kriegsmarine, Großadmiral Raeder, ordenà la institució d'una insígnia especial per reconèixer la valentia i l'heroisme d'aquests mariners.

Va ser dissenyada per Ernst Peekhaus.

Penja a l'esquerra del pit.

Era torgada als tripulants de vaixells mercants armats actuant com a corsaris de superfície

  • Participar en un viatge de llarga distància
  • Mostrar lideratge en un viatge de llarga distància
  • Ser ferit en acció en un viatge de llarga distància

Una variant especial amb diamants es podia donar als comandants amb un èxit superior

Els vaixells de més èxit van ser l'Atlantis, Komet, Kormoran, Michel, Orion, Pinguin Stier, Thor i Widder, i tots estaven enfonsats al 1943.

L'únic receptor de la versió amb diamant és el Kapitän zur See Bernhard Rogge, capità del creuer Atlantis, que la va rebre la insígnia al gener de 1942 de mans del Großadmiral Raeder (l'Atlantis havia enfonsat 25 vaixells aliats). El 31 de desembre de 1941 Rogge havia estat condecorat amb les Fulles de Roure per a la Creu de Cavaller.

[edita] Disseny

La insígnia mostra un vaixell víking navegant per l'hemisferi nord del globus, envoltat per una corona de fulles de roure. La corona, l'àliga i el vaixell són en daurat, mentre que el globus és gris.

Es fabricà una versió especial en que l'esvàstica estava ornada de diamants.