[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Imbrià superior - Viquipèdia

Imbrià superior

De Viquipèdia

Períodes geològics lunars :
Prenectarià - Nectarià - Imbrià inferior - Imbrià superior - Eratostenià - Copernicà

L'Imbrià superior és un període de l'escala geològica lunar que comprèn el temps entre fa 3.800 i 3.200 milions d'anys.

En aquest període, el mantell de sota les conques lunars es fongué parcialment i les omplí de basalts. Es creu que aquesta fosa tingué lloc perquè els impactes meteòrics debilitaren les roques de l'escorça - fent que el mantell s'alcés cap amunt degut a la menor pressió que suportava o que l'escorça es fongués degut a la temperatura que arribava del mantell. La majoria de minerals lunars duts a la Terra per estudiar-los pertanyen a aquest període.


Aquest article sobre astronomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.


Períodes geològics Aquest article sobre un període geològic és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.