[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IJssel - Viquipèdia

IJssel

De Viquipèdia

IJssel
Llargada 125 km
Altitud del naixement m
Cabal mitjà /s
Àrea conca km²
Naixement Rin
Westervoort
Desembocadura el Ketelmeer
Territoris de la conca Països Baixos
Riu - Hidrologia - Rius del món


El riu IJssel (també anomenat Geldersche IJssel) és una ramificació del Rin als Països Baixos que comença a Westervoort a l'est d'Arnhem i que desemboca al Ketelmeer i després a l’IJsselmeer.

[edita] Geografia

De Deventer fins a Hattem el riu fa la frontera entre Gueldre i Overijssel. Les localitats més importants als marges de l’IJssel són Zutphen, Deventer i Kampen i els cascs històrics Doesburg i Hattem.

Els afluents són l’Oude IJssel, el Berkel i l’Schipbeek. El Ganzediep és una vella derivació del riu.

El nom de la senyoria Overijssel, una de les Disset Províncies i l'actual província Overijssel prové del riu i significa ultra l'IJssel.

[edita] Història

A l'origen, el riu era un canal que els Romans van foradar per a conectar el Rin amb l’Oude IJssel. Aquest Oude IJssel va esdevenir un afluent.

[edita] Galeria



Bandera del Països Baixos Aquest article sobre els Països Baixos és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.