[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IES Menéndez y Pelayo - Viquipèdia

IES Menéndez y Pelayo

De Viquipèdia

L'IES Menéndez y Pelayo és un institut ubicat a la ciutat de Barcelona d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat. És un dels centres escolars amb més reputació de Catalunya, ja que han passat diversa gent famosa que destaquen en els mitjans de comunicació, o arreu del món. En són exemples Eva León.

[edita] Introducció

L’edifici actualment ocupat de l'institut Menéndez y Pelayo consta de dues parts construïdes en diferents èpoques. La més antiga va ser construida el 1933 i és obra de l'arquitecte Jaume Mestres (membre del GATCPAC).

L'institut va ser projectat per ubicar-hi l’Escola Blanquerna que impartia Parvulari fins a ensenyament superior. La concepció de l’edifici respon al criteri de l'arquitectura racionalista pel què fa a les edificacions escolars, tant característic d'aquests anys de la segona república. Cal subratllar les dimensions de l’escala i dels passadissos, amb una zona més amplia allà on l’edifici gira, que donen un ambient molt agradable a les zones de circulació. També és remarcable la solució adoptada per les finestres de les aules, diferenciant la part destinada a ventilació de l'aula (la superior) de la part practicable per a la neteja dels vidres.

Més endavant es van edificar la sala d'actes i el gimnàs, que compren deficiències pel que fa a les instal·lacions dels vestidors. Durant els anys 1996 i 1997 es van corregir totes aquestes mancances amb una profunda remodelació. Es va redistribuir la planta baixa, es van renovar tots els lavabos del centre, el menjador, la secretaria i els vestuaris masculí i femení, i es va afegir una nova escala.

[edita] Actualment

El centre actualment es troba en obres de remodelació integral amb un pressupost de més de 1 milió d'euros.

[edita] Enllaços externs