[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

IBE - Viquipèdia

IBE

De Viquipèdia

IBE és un partit polític de Begur.

Un grup de ciutadans de Begur han decidit tirar endavant una agrupació independent amb la finalitat d'incentivar la vida política i convertir-se en una alternativa «real» al bipartidisme de CiU i del PSC que ha tingut el poble durant tot el període democràtic. Els impulsors del grup, que es diu Independents de Begur i Esclanyà (IBE), volen deixar clar que no van contra cap partit ni persona i que nomes aposten per millorar el municipi. Ara treballen en la llista i en el programa electoral.

La creació del grup independent s'ha anat forjant els últims mesos arran de la «mala gestió» del govern convergent i de la «passivitat» de l'oposició socialista en aquests últims dos anys. Tot i això, el grup d'amics, que és molt heterogeni, vol deixar clar que la seva finalitat no és criticar ni anar contra ningú. «Només anem contra una manera de fer que considerem inadequada. I com a ciutadans, volem canviar», va dir un dels integrants del grup. Per tirar endavant el seu projecte, són conscients que cal reactivar la vida política, mirar de posar fi al «conformisme» respecte del bipartidisme i constituir-se en una tercera força clara.

Des de l'any 1979, CiU i el PSC s'han anat repartint el govern local. I malgrat que durant els últims quatre mandats s'han presentat altres alternatives, només el PP va aconseguir un regidor al 1999. «Volem posar fi a les majories absolutes. Aconseguir representació municipal i fer de xarnera, que és millor que no pas l'ordeno y mando», manifesta un dels integrants del grup. I per aquest motiu estan treballant per presentar-se.

En aquests moments ja han creat el grup, que es dirà Independents de Begur i Esclanyà. I ara es volen obrir a la societat begurenca perquè diuen que crearan una alternativa «real» a CiU i al PSC.

«Estem oberts a la gent del poble, de totes les edats, que tenen la intenció de fer coses única i exclusivament per a Begur i Esclanyà», insisteix un dels impulsors. I, paral·lelament, també treballen en el contingut del programa electoral.

[edita] Enllaços d'interès