[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Discussió:Ibers - Viquipèdia

Discussió:Ibers

De Viquipèdia

Jo flipo!

Com pot haver-se escrit un article sobre els ibers sense escriure bé la paraula iber! És que no ho entenc. Si hi ha algú prou interessat en un tema com per escriure'n un article, com pot ser que no sàpiga ni escriure el nom del tema? Per cert, si algú llegeix això després que s'hagi arreglat, resulta que arreu hi deia íber, i no pas iber.

--Viktor 23:22 5 set, 2005 (UTC)

Bé no calia ficar-se així, jo sí què flipo, este tio ve a col·laborar o a fer de professor intruït del segle XIX? Guarda't la ràbia per a tu que hi pot haver gent molt sensible i això no ajuda gens. Errors en fem tots i per aixó també fan falta persones com en Llull què sap dirigir-se al altres sense ofendre i ensenyant. fa l'ullet Pascual · {{{text}}} 10:48, 3 gen 2006 (UTC)

[edita] Camps d'urnes

El poble identificat pels camps d'urnes era indoeuropeu, de la primera onada cèltica, i no iber. Que algú ho esmeni.

[edita] cultura ibèrica

Personalment trobaria agradable que, quan s'esmenta l'anterioritat dels ibers als mal anomenats indoeuropeus (els aris no semblen provenir ni de la Índia ni d'Europa)es digués també que les dues ocasions en les quals l'arqueologia detecta clares arribades de contingents demografics, pretendents a ser considerats "els nostres besavis", nostres i dels propis ibers, és al principi del paleolític superior, als voltants del -35.000, o durant el neolític antic, als voltants del -6.000 També seria potser desitjable esmentar que l'etimologia de Iber, com la d'Ebre (l'Iberus Flumen dels romans)sembla derivar del mot èuscar (basc) ibai = riu, a través d'una forma ibarr = ribera i ibarr(et)ar = habitant de la ribera, riberenc, mot que, casualment, en català s'autoconté: r-iber-enc.

[edita] Sobre {{Caixa Història de Catalunya}}

He tret eixa taula de l'article, més que res per inadequat. Amb el temps, hipotèticament, s'hi saturaria l'article amb taules de l'estil de "Història del País Valencià", d'Andalusia, de Múrcia, o d'Espanya, que serien igual de correctes que el que hi havia... Amb la categoria o els portals ja hi hauriem de tenir-ne prou. Una altra cosa és que fos un article sobre els pobles íbers que poblaren allò que actualment es coneix com a Catalunya, o un que en siga específic d'algun d'eixos pobles (com els ilergets). Salut!. --Joanot Martorell 23:30, 18 set 2006 (UTC)