[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Geocerca - Viquipèdia

Geocerca

De Viquipèdia

Troballa d'un «geocache»
Troballa d'un «geocache»

La geocerca (o geocaching en anglès) és una activitat a l'aire lliure on s'utilitza primordialment un receptor GPS, o tècniques de navegació tradicional, per a la troballa de tresors coneguts com a «geocaches». Els típics «geocaches» acostumen a ser un contenidor impermeable (una carmanyola, un rodet de fotos o un envàs de pastilles buit) que conté un registre, on hom s'hi apunta quan l'ha trobat, juntament amb un petit tresor de poc valor pecuniari.

[edita] Història

La geocerca va tenir el seu origen en el grup de notícies sci.geo.satellite-nav, dedicat als Sistemes Globals de Navegació per Satèl·lit (GNSS).

David Ulmer, assidu d'aquest grup, va decidir celebrar el fet que el govern nord-americà suprimís la disponibilitat selectiva (SA) del GPS l'1 de maig del 2000, la qual degradava intencionadament el senyal dels satèl·lits per a evitar que els receptors comercials no fossin massa precisos. Va proposar un joc a la resta de membres del grup amagant el 3 de maig un «cofre del tresor» als voltants de la ciutat de Portland, a Oregon (Estats Units) i enviant al grup de notícies les coordenades exactes de la seua ubicació. El 6 de maig, aquell tresor ja havia estat visitat dues vegades, quedant-hi registrat en el seu llibre de visites.

El que va començar com un entreteniment amb un marcat caràcter tecnològic, s'ha anat transformat amb el pas del temps en una pràctica estesa a multitud de països i amb centenars de «caches» o tresors a tot el món. El 28 de febrer del 2006 es tenien registrats 240.032 tresors actius en 220 estats.

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Geocerca


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.