[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Funció d'aptitud (algorisme genètic) - Viquipèdia

Funció d'aptitud (algorisme genètic)

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)

Una funció de d'aptitud (fitness en anglès) és un tipus particular de funció objectiva que quantifica l'óòtima que és una solució (és a dir, un cromosoma) en un algorisme genètic de manera que aquell cromosoma particular es pugui classificar contra tots els altres cromosomes. Cromosomes òptims, o com a mínim cromosomes que són més òptims, es deixen criar i barregen els seus conjunt de dades per qualsevol d'unes quantes tècniques, produint una generació nova aquella voluntat (esperançadorament) serà fins i tot millor.

Una altra manera de mirar funcions d'aptitud és en termes d'un paisatge d'aptitud, que mostra l'aptitud per a cada cromosoma possible.

Una funció de d'aptitud ideal es relaciona de prop amb l'objectiu de l'algoritme, i tanmateix es pot computar de pressa. La velocitat d'execució és molt important, com un algoritme genètic típic ha de ser iterated moltísimes vegades per produir un resultat useable per a un problema no trivial.

La definició de la funció d'adequació no és directe en gaires casos i sovint es realitza iterativament si les solucions més aptes produïdes pel algorisme no són el què es desitja. En alguns casos, és molt difícil o impossible de proposar fins i tot una suposició de quina definició de funció d'adequació podria ser l'adequada. Els algorismes genètics interactius adrecen aquesta dificultat per avaluació de subcontractació a agents externs (normalment humans).