[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Frenologia - Viquipèdia

Frenologia

De Viquipèdia

Un diagrama frenològic del s. XIX. La inscripció al coll diu "Coneix-te a tu mateix".
Un diagrama frenològic del s. XIX. La inscripció al coll diu "Coneix-te a tu mateix".

La frenologia (del grec: φρήν, frēn, "ment"; i λόγος, logos, "coneixement") considera que el caràcter, els trets distintius de la personalitat i fins i tot les tendències criminals d'una persona poden ser estudiades en funció de la forma del cap, estudiant quines regions estan més desenvolupades.

La teoria va ser desenvolupada pel fisiòleg alemany Franz Joseph Gall, cap al 1800, i va tenir una gran acceptació durant el segle XIX. El 1843, François Magendie es referia a la frenologia com a "una pseudo-ciència de l'actualitat".[1] No obstant, la frenologia va influir molt en la psiquiatria i en la neurociència moderna.[2]

[edita] Referències

  1. Magendie, F (1843) An Elementary Treatise on Human Physiology. 5ena edició. Tr. John Revere. New York: Harper, p 150.
  2. Simpson, D. (2005) Phrenology and the neurosciences: contributions of F. J. Gall and J. G. Spurzheim ANZ Journal of Surgery. Oxford. Vol.75.6; p.475.


Aquest article sobre filosofia és un esborrany i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.