[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fratafernes (sàtrapa) - Viquipèdia

Fratafernes (sàtrapa)

De Viquipèdia

Fratafernes (Phrataphernes, Φραταφέρνης) fou un noble persa governador provincial (sàtrapa) sota Darios III de Pèrsia.

Quan es va produir la invasió macedònia, Fratafernes es va unir a les tropes reials amb els contingents de la seva satrapia de Pàrtia i Hircània abans de la batalla d'Arbela (331 aC). Després de la derrota va acompanyar al rei en la fugida i a la mort del rei es va rendir voluntàriament a Alexandre el Gran, que el va confirmar en els seus governs.

Va ajudar als macedonis, juntament amb Caranos, contra Satibarzanes de Sogdiana. Després es va unir al rei a Zariaspa (328 aC). Al hivern del 328 al 327 aC fou enviat contra el sàtrapa dels mardis i tapuis, al qual va fer presoner, i després fou executar. Després es va reunir amb Alexandre a l'Índia poc abans de la victòria sobre Poros, i llavors va retornar a la seva satrapia des de on va enviar al seu fill Farasmanes amb una gran caravana d'aprovisionament per l'exèrcit del rei en el seu camí per Gedròsia.

A la mort d'Alexandre va conservar el seu govern, però sembla que ja era mort a la partició de Triparadisos (321 aC) i la satrapia fou donada a Filip, anteriorment governador de Sogdiana.