[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Floyd Landis - Viquipèdia

Floyd Landis

De Viquipèdia

Imatge de Floyd Landis en cursa.
Imatge de Floyd Landis en cursa.

Floyd Landis (nascut el 14 d'octubre de 1975 a Farmersville, Pennsylvania) és un ciclista estatunidenc, professional des de 1999. La seva especialitat son les contrarrellotges, però és també un bon escalador.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Nascut a Farmersville (Pennsylvania), els inicis de Landis no destacaren especialment abans del seu pas a l'equip US Postal, aconseguint només algun triomf en voltes menors, tot i una tercera i una quarta posició en el Tour de l'Avenir en les edicions de 1999 i 2000, respectivament.

Durant el 2002, en el seu primer any a les files de l'equip nordamericà, Landis obté un segon lloc a la Dauphiné Libéré i un tercer en la Tirrena-Adriàtica. Aquest mateix any corre per primera vegada el Tour de França com a gregari de Lance Armstrong, tasca habitual durant la militància a l'equip US Postal. El 2004, aconsegueix vèncer a Portugal la Volta a l'Algarve, a més de guanyar-ne una de les etapes.

El 2005, fitxa per l'equip suís Phonak i aconsegueix el seu millor resultat en una gran volta en acabar novè al Tour de França.

El seu millor any esportiu fins al moment ha estat el 2006, en el qual guanyà la París-Niça, a més de dues altres competicions als Estats Units, la Volta a Califòrnia i la Volta a Geòrgia.

Durant el Tour de França de 2006,va dur el maillot groc en dues etapes, i va guanyar la classificació general després d'una espectacular fuga de 130 quilòmetres a l'etapa que acabava a Morzine i d'una contrarellotge en la que superà al fins aleshores maillot groc el gallec Óscar Pereiro. Al finalitzar la prova, Landis va anunciar que després del Tour hauria de fer-se implantar una pròtesi de maluc per a intentar solucionar una necrosi que afectava aquesta part de son cos.

El 27 de juliol de 2006, el seu equip, el Phonak confirmava que havia donat positiu en un control antidoping per testosterona en l'etapa que acabava a Morzine i on Landis va recuperar més de sis minuts a Óscar Pereiro.

El 20 de setembre de 2007 Floyd Landis és declarat culpable del possitiu del Tour 2006, per la qual cosa el títol de campió va recaure en Óscar Pereiro. [1]


[edita] Palmarès

[edita] 2000

  • Tour du Poitou-Charentes

[edita] 2004

  • Volta a l'Algarve

[edita] 2006

[edita] Trajectòria

[edita] Notes

  1. Floyd Landis, culpable de dopaje en el Tour 2006 (castellà)

[edita] Enllaços externs