[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Flash (còmic) - Viquipèdia

Flash (còmic)

De Viquipèdia

Flash és un superheroi de DC Comics que posseeix l'habilitat d'una rapidesa sobrehumana, s'anomena també "el corredor escarlata". Va ser creat per Gardner Fox i Harry Lampert, la seua primera aparició va ser en Flash Comics N°1 (1940) als EUA.

Al llarg de la història, quatre persones diferents han usat la identitat de Flash: Jay Garrick (1940-present), Barry Allen (1956-86), Wally West (1987-2006) i Bart Allen (2006-present). Aquests quatre individus tenen rapidesa sobrehumana, la qual cosa inclou l'habilitat de córrer a gran velocitat, reflexos sobrehumans, i violar algunes lleis de la física.

[edita] Publicació

El primer 'Flash' va aparèixer en Flash Comics N°1 (1940). Aquest 'Flash' era Jay Garrick, un estudiant que va guanyar els seus superpoders després d'inhalar una substància química i es distingia per usar un casc de metall. Va ser el primer superheroi a tenir rapidesa sobrehumana, a més va ser el primer a tenir un superpoder singular, a diferència de Superman que en tenia diversos. Va ser creat per l'escriptor Gardner Fox.

Garrick va ser molt popular en els anys 40, iva tenir dues historietes on era protagonista, i a més va ser part durant llarg temps de la Justice Society of Amèrica (Societat de la Justícia d'Amèrica). Les aventures de Garrick en l'Era Daurada dels còmics va arribar a la seua fi quan la historieta de 'Flash' va ser cancel·lada en el seu número 104 (1949). Els superherois i la indústria de les historietes van passar per temps difícils en els anys 50, 'Flash' no va ser l'excepció.

Anys després, DC Comics va decidir reintroduir alguns superherois de l'Era Daurada, però canviant-los i donant-los una nova aparença. 'Flash' va tornar el 1956 amb Showcase N°4, on Barry Allen, un policia-científic va ser banyat en productes químics, iva guanyar així els superpoders. Després d'altres aparicions en Showcase, Allen va obtenir el seu propi còmic, seguint amb el títol anterior la seua primera aparició va ser en The Flash N°105.

Amb l'Edat d'Argent i el renaixement d'antics superherois, es va crear un altre grup anomenat Lliga de la Justícia d'Amèrica, on 'Flash' n'era membre.

Més tard es descobriria que Garrick i Allen es trobaven en mons paral·lels, i que amb els seus poders podien anar d'un món a l'altre, i fins i tot viatjar pel temps. D'esta manera, ambdós es van convertir en bons amics fins als anys 80.

Les aventures d'Allen van acabar en Crisis on Infinite Earths N°8 (1986), ja que la història era molt confusa i van decidir passar-li la identitat a un altre personatge. Però amb la seua habilitat de viatjar pel temps Allen fou vist de tant en tant en les pàgines dels còmics que van seguir.

El tercer 'Flash' va ser Wally West, la seua primera aparició va ser en The Flash N°110 (1959) com a Kid Flash. West era el nebot d'Allen, va guanyar els seus poders de la mateixa manera que ell. Va ser part dels Teen Titans durant anys. Després de la mort dAllen, West va adoptar la identitat de 'Flash' en Crisi on Infinite Earths N°12 i va tenir la seua pròpia historieta, on la seua primera aparició va ser The Flash (volum 2) N°1 (1987).

[edita] Biografies fictícies

Encara que diversos personatges han adoptat el nom de 'Flash', només Garrick, Allen i West són els més coneguts, ja que els altres pertanyen a mons paral·lels o són del futur.