[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fira de Reus - Viquipèdia

Fira de Reus

De Viquipèdia

La Fira de Reus és un organisme local organitzador de les fires de la ciutat de Reus.

L'activitat firal a Reus troba el seu origen en el mercat dels dilluns per concessió reial al 1309, i el comerç de l'aiguardent, especialment, al segle XVIII.

La primera manifestació firal a la ciutat es va produir el 1925 amb el Primer salón de la electricidad aplicada a la agricultura. A partir de 1948 es va celebrar la primera Feria Oficial de Muestras de la Provincia de Tarragona, que el 1976 va esdevenir EXPROREUS (anagrama de Exposició Provincial de Reus), una fira convertida en anual per exposar productes de totes les branques anomenada també Fira Catalana del Consumidor.

Inicialment, les fires es feien al Passeig Mata i després, a l'antiga estació de Renfe propera a la plaça dels Màrtirs, avui plaça de la Llibertat. El 1978 l'ajuntament va construir en aquests terrenys el Palau de Fires i Congressos de Reus. Més tard, el Palau es va ampliar (2000) i s'hi desenvolupen altres Fires (Expo nuvis, Saló del Automòbil d'ocasió SAO, Parc Infantil de Nadal,...) i Congressos.

Actualment, les instal·lacions consten de 3 sales d'exposició, un saló d'actes, un auditori, les Sales Gaudí i Fortuny, i les Sales de Comissions. L'aparcament és inexistent i s'utilitza encara que s'utilitza l'aparcament del centre comercial Carrefour, mitjançant un conveni.