[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Filantropia - Viquipèdia

Filantropia

De Viquipèdia

La filantropia és l'amor al gènere humà i tot el que a la humanitat respecta, particularment, en la seva forma positiva i constructiva, expressat en l'ajuda als altres sense que necessàriament es requereixi d'un intercanvi o interès algun en una resposta.

Els esforços filantròpics són relitzats per part d'individus o per grups d'individus organitzats. Donatius a organitzacions humanitàries, persones, comunitats, o treballant per a ajudar als altres, directament o a través d'una organitzacions no governamentals amb fins no lucratius, així com ho és el treball de voluntari per a donar suport a institucions que tenen el propòsit específic d'ajudar als éssers vius i millorar les seves vides, són considerats actes filantròpics.

[edita] Història

El terme va ser creat per Flavio Claudio Juliano. Una de les tasques primordials de Juliano com emperador, va ser la de restaurar el paganisme com religió dels romans, en aquest intent va imitar a l'església cristiana en totes les seves institucions i fins i tot en la seva doctrina, com en aquest cas, així va encunyar el terme "filantropia" per a suplir al cristià de caritat, que formava una de les virtuts de la nova religió i que mai havia estat part del paganisme com religió a Roma o Atenes.


Aquest article sobre sociologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.