[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Festa Major de la UAB 2007 - Viquipèdia

Festa Major de la UAB 2007

De Viquipèdia

Cartell de la Festa Major
Cartell de la Festa Major

La XXIIIa edició de la Festa Major de la Universitat Autònoma de Barcelona se celebrà el dijous 8 de novembre de 2007 al campus de Bellaterra. En aquesta ocasió la festa es va traslladar a tres espais diferents: la Solana, la plaça Cívica i a la plaça Acadèmica. En les darreres tres edicions s'havia fet a la plaça Cívica i a l'explanada del nord del campus, entre les facultats d'Educació i la de Filosofia i Lletres.

Taula de continguts

[edita] Espai "La Solana"

L'espai conegut com la Solana és el delimitat entre la Facultat de Veterinària i el Rectorat. En ell s'hi va poder veure un conjunt de paradetes, un escenari musical (escenari Artefacte), la Carpa de la Salut, la repartició de la coca, aixó com un pool verd i la deixalleria de la Festa.

Al llarg de l'aparcament entre la Facultat de Veterinària i el Rectorat, van instal·lar-se totes aquelles paradetes d'estudiants que van sol·licitar amb antelació a l'Edifici d'Estudiants-ETC el permís de vendre menjar i beguda entre les 12h i les 20:30h. Aquesta mateixa entitat va lliurar un premi a la paradeta més original i un altre a la paradeta més sostenible.

Davant de la Facultat de Veterinària, l'Edifici d'Estudiants-ETC va fer-se càrrec de l'instal·lació de l'escenari Artefacte. En ell hi van tocar grups musicals durant tot el dia. A les 13h fou el Combo de la UAB (rock, jazz i funk), a les 15h la Tokyo Sex Destruction (soul, punk, psicodèlia), a les 17h Chocadelia Internacional (funk-rock) i a les 19:30h 08001 (trip-hop, electrònica).

La Fundació Autònoma Solidària (FAS), amb la col·laboració de Somnit Creu Roja Joventut, va organitzar de 12h a 19h la Carpa de la Salut com un espai de chill-out on poder gaudir de la festa d'una forma diferent. A la Carpa es van oferir begudes sense alcohol, es va repartir material informatiu sobre drogues, sexualitat i altres temes de salut, i es van distribuir preservatius. A més a més, s'oferí suport i assessorament personal i confidencial.

Com a afegit, a les 13:30h aproximadament, es va repartir la coca de recapte a càrrec de Cuina Serhs.

[edita] Plaça Cívica

La plaça Cívica gaudí de tres escenaris repartits per la zona (dos a l'espai ETC... i un a l'espai L'Autònoma Actua) i nombroses activitats itinerants i permanents.

A l'escenari 1 de l'espai ETC... situat davant de l'Edifici d'Estudiants (ETC) es dugué a terme una actuació de pilars i castells a càrrec de la colla castellera Ganàpies (12h); un recital de cançons populars amb direcció de Poiré Vallvé a carrèc del Cor de la UAB (13h); un fragment del nou espectacle coreogràfic del grup estable de dansa contemporània de la Universitat sota la direcció de Cristina Martí (13:30h). Una hora desprès, a les 14:30h, començà el concert del grup musical The Homens per a presentar el seu nou treball "Tres". A les 15:30h i a les 18h respectivament s'oferiren dues actuacions de l'espectacle "Comeback!" del grup de circ Los 2Play, sota la direcció artística de Leandre Ribera. A les 17h, actuà Dimmy Rider Trio, artista musical ex-alumne de la Universitat. Finalment, a les 19h començà la sessió de cinema a la fresca amb la col·laboració de Cinemes Verdi i MODIband, en la que es va retransmetre la pel·lícula The Rocky Horror Picture Show dirigida per Jim Sharman l'any 1975.

[edita] Plaça Acadèmica

Cartell de la FM Alternativa
Cartell de la FM Alternativa

És a la Pl. Acadèmica, situada entre el Rectorat i l'estació d'Universitat Autònoma de FGC, on es desenvolupà la Festa Major Alternativa. Aquesta tingué resultat fruit del treball de les assemblees de facultat de la UAB, en el marc de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF), juntament amb la col·laboració de les associacions estudiantils SEPC i AEP. Els motius esgrimits foren, com cada any, la impossibilitat d'aplicar un model lúdic propi elaborat pels i per als estudiants, donant com a principal reivindicació l'aplicació d'un caràcter socialment crític a la Festa. Com a resultat del litigi entre les dues parts, Administració i comunitat estudiantil van optar, de mutu acord, condicionar un espai al campus perquè s'hi realitzés la festa segons el model d'autogestió reivindicat. Cal tenir en compte que, en els darrers anys, aquesta petició no va fructiferar.

Paral·lelament, els organitzadors de la festa oficial van instal·lar entre la Solana i l'estació de FGC, el Mercadal. Aquest espai estava destinat a membres de la comunitat universitària per a vendre-hi peces d'artesania, llibres i altres productes.

[edita] Altres activitats

Paral·lelament als actes principals de la Festa es van organitzar d'altres, majoritàriament esportives, tals com la FM en 5 minuts, la IIIa Cursa Popular de la UAB o la marató d'aeròbic i ciclisme en sala.

La IIIa Cursa Popular de la UAB fou la tercera edició d'una competició atlètica que s'inicia a les 10h del matí seguint un recorregut que va des de la rotonda de la B-30 fins a la rotonda situada just abans de l'aparcament de la Plaça Cívica. Les categories de la cursa es dividien en 3.000 i 6.000 metres, segons la voluntat de la participant. A més a més es va habilitar una categoria infantil de 1.500 metres. L'esdeveniment l'organitzà el Servei d'Activitat Física (SAF) permetent a totes les seves participants fer ús lliurement de les instal·lacions que gestiona. També es va organitzar una marató d'aeròbic i ciclisme en sala a la sala d'activitats 1 i 4, respectivament, del gimnàs del SAF. L'objectiu de l'acte era poder fer fitness acompanyat de música gratuïtament des de les 20h fins les 22h. Altrament, també es van dur a terme diverses competicions esportives a la Plaça Cívica i a la Plaça Acadèmica. Concretament un torneig mixt de tennis taula, un de bàsquet 3x3, un de futbol sala i un de tennis al carrer.

La FM en 5 minuts va consistir en un concurs de curtmetratges relacionats amb la festa major, en el qual hi podia participar qualsevol membre de la comunitat universitària.

[edita] Informació d'interès

Tant a la Solana com a la plaça Cívica hi va haver uns punts de suport anomenats pools verds que oferien:

  • Recollida d'objectes perduts.
  • Venda d'ampolles d'aigua.
  • Foradador de gots i cordill per penjar-te'l.
  • Lloguer i retorn del got de la Festa.

Pel que fa a la darrera funció, cal assenyalar que els gots es van vendre per 1€ als pools verds o a les paradetes al fer la primera consumició, i es recuperava l'import un cop usat i retornat a un pool verd.

La deixalleria de la festa es va instal·lar al costat del pool verd de la Solana, lloc on les paradetes van poder dipositar les seves escombreries. La UAB va recompensar aquelles paradetes amb el seu espai endreçat amb 12€.

Per aquells estudiants amb mobilitat reduïda es va instal·lar a la Solana i a la Cívica un transport adaptat i amb acompanyament per a poder-se desplaçar entre els diferents escenaris del campus. Per a poder fer ús d'aquest servei calia posar-se en contacte amb el PIUNE a través del tel·lèfon (93-581-47-16) o pel correu electrònic (fas.piune@uab.es).

Per acabar, també es va instal·lar al vestíbul de la Facultat de Veterinària un punt d'assistència sanitària amb un tel·lèfon d'urgència (93-581-25-25).

[edita] Bibliografia

  • Llibret de la programació de la Festa Major repartir al Punt d'informació.

[edita] Enllaços externs