[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fergie - Viquipèdia

Fergie

De Viquipèdia

Fergie (de nom real Stacy Ann Ferguson) és una cantant i actriu dels Estats Units, que formà part del grup format per 3 dones Wild Orchid des de meitats dels 90 fins al 2001, quan es van separar, havent obtingut un èxit moderat als EUA.

Poc després de deixar l'anterior grup, Fergie s'uní al grup The Black Eyed Peas, amb el qual ha obtingut molts èxits internacionalment.

Durant el 2006 va començar la seva carrera com a solista, però, deixant clar que no se separava dels Black Eyed Peas, i que pel quart trimestre del 2008 traurien un altre disc junts.

Últimament ha debutat com a actriu a diverses pel·lícules, i fins i tot al remake de Poseidó, on també ha actuat, ha fet 2 cançons per a la seva banda sonora.

[edita] Discografia

  • Amb Wild Orchid va vendre més de 2.500.000 de discs arreu dels Estats Units i 600.000 a la resta del món amb uns 3 discos i un recopilatori.
  • Amb The Black Eyed Peas, van treure 2 àlbums d'estudi Elephunk i Monkey Business i 1 DVD's, a part del Greatest Hits llançat per iTunes, l'LP Renegotiations:The Remixes, i els 2 discs que van treure els BEP abans de que hi anés la Fergie. D'Elephunk se n'han venut fins al maig del 2007 uns 8.500.000 discos, i de Monkey Business, de moment hi ha uns 12.500.000 Cd's despatxats.

[edita] The Dutchess

Article principal: The Dutchess

Aquest és el nom del seu exitós àlbum debut, del qual ja se n'han després tres senzills. Els generes del disc són el Pop, Pop-Rap, R&B, Hip-Hop, algun element de Dance, i alguna Balada.

Els senzills són:

  1. London Bridge [1]
  2. Fergalicious (amb Will.i.am) [2]
  3. Glamorous (amb Ludacris) [3]
  4. Big Girls Don't Cry[4]
  5. Clumsy[5]
  6. Here I Come (amb will.i.am)
  7. Finally (amb John Legend)
  8. Party People (amb Nelly)
  9. Labels Or Love


Aquest disc ha venut uns 6.700.000 discos al món i n'ha subministrat gairebé 7.500.000

[edita] Altres Cançons i Col·laboracions

Recentment Fergie ha fet un duet amb el cantant de Reggaeton Daddy Yankee, per al seu nou disc El Cartel:The Big Boss, i la canço resultant ha sigut Impacto, que de moment ha arribat al n2 del Billboard Hot Latin Songs durant 4 setmanes. A mes va entrar al Billboard Hot 100 al n95, i en poques setmanes va pujar fins al 56, una posicio molt bona tenint en compte que la major part de la lletra és en espanyol.

També ha fet una cançó per la banda sonora de Shrek Tercer, de nom Barracuda, que es un remake d'una cançó rock (el la versió de Fergie tambe és de tipus rock).

Una altra col·laboració ha sigut All Night Long amb el rapper americà P.Diddy pel seu àlbum d'estudi Press Play.

Cap a finals de Març del 2008 es va anunciar que el 1r senzill del nou àlbum d'estudi del rapper Nelly seria Party People amb la col·laboració de Fergie, i en la setmana de llançament va debutar al #25 de les cançons digitals més descarregades dels EUA, i al #54 del Hot 100.

Recentment ha fet una cançó amb el cantant brasileny Sergio Mendes anomenada The Look Of Love, que ha sigut llançada a Brasil.

Fergie també ha participat en la cançó principal de la banda sonora de la pel·lícula Sexe A Nova York, titulada Labels Or Love que serà inclosa al re-llançament de The Dutchess.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Fergie