[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Fenologia - Viquipèdia

Fenologia

De Viquipèdia

La Fenologia és la ciència que estudia la relació entre els factors climàtics i els cicles dels éssers vius.

La Fitofenologia és la part de la fenologia que estudia com afecten les variables meteorològiques les manifestacions periòdiques o estacionals de les plantes (floració, maduració de fruits, aparició i caiguda de fulles etc.)

L'anotació de les dates de l'arribada o tornada de certs ocells migratoris (com en el cas de l'oreneta) és un exemple de l'activitat de la Fenologia.

Les dades fenològiques es prenen en petits jardins annexos a observatoris meteorològics, per part de les dades subministrades per afeccionats voluntaris o en centres especialitzats com és el cas de la finca La Higueruela a Toledo que depen del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas)

S'ha de tenir en compte a efectes comparatius que les diferents varietats de plantes conreades tenen cicles completats en períodes de temps també diferents.

La recopilació de dades amb sèries de molts anys poden contribuir a una millora de la gestió irendiment dels conreus. En el cas d'espècies silvestres constitueix també un avís sobre canvis climàtics, abundància d'espècies, estat sanitari etc.