[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

FDMA - Viquipèdia

FDMA

De Viquipèdia

FDMA, en àngles Frequency Division Multiple Access és un mètode d'accés multiple per a canals de comunicacions. L'accés multiple significa que volem compartir el medi entre diversos usuaris i la divisió en freqüencia descriu de quina forma volem compartir el canal, en aquest cas situant els usuaris a diferents freqüencies en l'espectre radio.

En un escenari FDMA la banda de radiofreqüencia que usa el nostre sistema és dividida en diversos fragments, cada un dels gragments és proporcionat a un usuari per a que aquest pugui transmetre amb un nivell d'interferències acceptable la seva senyal modulada.

Un dels sistemes on s'usa la FDMA és GSM, els sistema de telefonia mòbil de segona generació europeu que finalment ha arribat a una escala gairebé mundial.

Aquest article sobre telecomunicacions és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.