[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Eutanàsia - Viquipèdia

Eutanàsia

De Viquipèdia

Màquina d'eutanàsia
Màquina d'eutanàsia

L'eutanàsia (grec: ευθανασία - ευ, bona, θανατος, mort) és el conjunt dels mètodes que maten per abreviar una agonia, és a dir abreviar una mort dolorosa.

El seu sentit modern ha fet de l'eutanàsia una pràctica per a provocar la mort d'un individu atès d'una malaltia incurable que li infligeix sofriments morals i/o físics intolerables. S'han de distingir l'eutanàsia mateixa i el fet d'ajudar algú a morir (la persona que mata no és necessàriament la mateixa). En aquest cas, es parlarà de ajuda al suïcidi.

El terme d'eutanàsia ha estat de vegades aplicat a pràctiques d'eliminació de persones jutjades ineptes per a la vida en societat (malalts mentals, minusvàlids), sobretot en el programa eugenista nazi Aktion T4. Aquestes pràctiques es distingeixen de la pena de mort, ja que aquesta implica nocions de càstig i de justícia.

Es parla igualment de eutanàsia animal, efectuada en benefici de l'animal o de la població animal, efectuada en el nostre interès. « Les avirams ha estat practicada l'eutanàsia per evitar l'epidèmia de la grip aviaire ».