[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Es Canyeret - Viquipèdia

Es Canyeret

De Viquipèdia

Coordenades: 39° 46′ 2.87″ N 2° 39′ 13.68″ E

Es Canyaret és la cala de Llucalcari, en el terme municipal de Deià.

El seu talús està compost per roques enormes, còdols i grava. No és gaire gran, però hom s'hi pot banyar amb certa comoditat; no s'aconsella ancorar-hi embarcacions per mor de la tramuntana i la gran quantitat de penyals emergents.

En el centre de la cala hi arriba, per una rústica canalització, una font d'aigua dolça que brolla no molt lluny. Sol donar aigua tot l'any, així que en l'estiu proporciona què beure als assedegats banyistes, així com la possibilitat de llevar-se la saladina de la pell abans d'emprendre el retorn. La font brolla sobre argila amb què molts de visitants es fan banys de fang.

Només s'hi pot accedir a peu, ja sigui per un caminoi entre oliveres i garroveres que l'uneix amb Llucalcari com per un camí vora mar des de Cala Deià. L'Hotel La Residencia hi té una petita plataforma per als seus clients, que a més hi poden accedir amb cotxe per una carretera privada. De qualsevol manera, l'accés immediat d'Es Canyeret és una mica dificultós, amb una davallada molt pronunciada. Això fa que l'afluència de banyistes, locals i turistes, sigui mitjana.

És normal que molts dels que acudeixen a aquesta cala practiquin el nudisme.