[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Entendre Occitània - Viquipèdia

Entendre Occitània

De Viquipèdia

Entendre Occitània és un llibre escrit el 1985 per Josep Maria Serra i Estruch, amb el qual va obtenir el Premi Rei En Pere concedit pel CAOC. Fins el 1989 no fou editat per edicions El Llamp.

L'autor ens porta a conèixer una sèrie de personatges, alguns reals i altres en entrevistes inventades, que eren o havien estat importants en el devenir d'Occitània i de les lluites que al llarg de la història s'hi han donat. A través d’aquestes entrevistes hom pot fer-se un dibuix mental de les afinitats nacionals entre els Països Catalans i Occitània i alhora entre les lluites socials que s’hi han desenvolupat al llarg de la història, amb una especial parada, per la seva importància, en el món dels càtars, i la lluita llibertària.

El llibre està format per entrevistes a Pèire Bec, de l'Institut d'Estudis Occitans; Carles Camberoque, fotògraf del Carnaval occità; el polític Robèrt Lafont; l'inspector d'ensenyament Pèire Lagarda; la professora universitària de Tolosa de Llenguadoc Maria Clara Viguier i fins a 29 personatges, els contemporanis entrevistats realment i els històrics en entrevistes simulades, que suposen un fresc ampli del poble occità vist des dels anys vuitanta.

[edita] Referències