Entalpia
De Viquipèdia
L'entalpia (simbolitzada H, també anomenada contingut calorífic) és el sumatori de l'energia interna de la matèria i el producte del seu volum multiplicat per la pressió. L'Entalpia és una funció d'estat quantificable. L'etimologia del mot consisteix en el prèfix en més el verb grec thalpein, que significa escalfar.
L'entalpia és una funció d'estat quantificable, i l'entalpia total d'un sistema no pot ser mesurada directament, si no que s'ha de mesurar les variacions de l'entalpia. La variació de l'entalpia d'un sistema només és significativa en sistemes sotmesos a pressió constant, en els quals el canvi en l'entalpia és equivalent a calor. Així, en un sistema simple i amb un nombre constant de partícules, el diferencial d'entalpia és el màxim d'energia tèrmica derivada d'un procès termodinàmic en que la pressió és constant.
L'entalpia és defineix per la següent eqüació:
on (totes les unitats en SI)
- H és l'entalpia, (en joules)
- U és l'energia interna, (en joules)
- P és la pressió del sistema, (es pascals)
- V és el volum, (en metres cúbics)
![]() |
Aquest article sobre física és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació. |