[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Enric Rovira i Vall de Vilarmó - Viquipèdia

Enric Rovira i Vall de Vilarmó

De Viquipèdia

Enric Rovira i Vall de Vilaramó (Barcelona, 29 d'agost de 1935) és un empresari català. Als 14 anys va començar a treballar al Forn del Cel de la Gran Via, primera fita del que seria un llarg periple per diverses pastisseries de Barcelona i altres poblacions com a aprenent de l’ofici. D’aquesta manera va passar per Carvi, Foix de Sarrià, Camps de Gràcia, Casanyes, Mora o La Lionesa de Manresa, entre altres establiments, i va tenir mestres com ara Francesc Casas, Joan Giner, Antoni Escribà, Lluís Santa Pau o Jaume Sàbat.

El 1960 va obrir a Mataró el seu primer establiment, la Pastisseria Montserrat. El 1970, amb la seva esposa, Trini Montesinos, es va traslladar al barri de les Corts de Barcelona, on obriren la Pastisseria Rovira al carrer de Gelabert. L’any 1971 va néixer el seu únic fill, Enric, que havia de seguir els passos del seu pare i amb els anys es convertiria en un prestigiós mestre xocolater.

La Pastisseria Rovira, especialitzada en l’elaboració de pastissos per encàrrec i amb disseny propi, s’ha convertit en aquests gairebé quaranta anys de vida en un referent del districte, i juntament amb altres mestres pastissers del barri col·labora anualment en el disseny del pastís de la festa major. També va ser fundador de l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de Gelabert i rodalies, entitat que l’any 2006 va rebre el guardó de Cortsenc de l’Any per la seva vinculació en l’organització d’actes per al 200è aniversari de la festa major de les Corts. El 2007 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.