[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emoticona - Viquipèdia

Emoticona

De Viquipèdia

Una emoticona és un símbol gràfic que pretén reproduir expressions facials i sentiments amb signes de puntuació, lletres o nombres de manera que es puguin introduir enmig del text escrit. Pretenen donar informació sobre la comunicació no verbal que acompanya l'oral i són molt usades a la conversa informal a Internet, al llenguatge SMS i entre joves.

Les emoticones tenen el seu origen a l'Smiley (al principi s'anomenaven justament smileys). Hi ha dos estils fonamentals: l'occidental i el japonès (on a vegades s'anomenen kirbies). Les emoticones occidentals reprodueixen la cara de la persona i s'han de llegir girant el cap de forma que la part esquerra equivalgui a la de dalt. Per exemple ;) equivaldria al gest de picar l'ullet, el punt i coma serien els ulls, un obert i un tancat, i el parèntesi la boca. Per contra l'estil japonès simula la cara en posició vertical, com en (*_*), on els asteriscs són els ulls i el guió baix la boca. Aquestes emoticones a vegades s'usen en fòrums occidentals per influència del manga.

Els programes informàtics tendeixen a substituir els símbols gràfics directament per les cares, en format de dibuixos animats, com passa al Messenger, entre d'altres.