[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emirat de Kalba - Viquipèdia

Emirat de Kalba

De Viquipèdia

Bandera de l'emirat de Kalba
Bandera de l'emirat de Kalba

Kalba fou un dels emirats del Trucial Oman o Costa dels Pirates, que rebé el nom de la capital. Actualment és una dependència de l'emirat se Sharjah a la part sud-est dels Emirats a la frontera amb Oman.

L'antic emirat tenia les fronteres imprecises però bàsicament ocupava una franja d'uns 15 km entre Oman i Fujairah, que al sud s'estenia cap a l'interior abraçant diverses viles de la muntanya mentre la zona central (entre la costa i les viles de muntanya) pertanyia difusament al xeic de Fujairah encara que la manca d'habitants no la feia important.

Aquesta zona va quedar en poder de la dinastia Qasimi el 1775. Els Qawasimi hi van nomenar un xeic delegat no més tard del 1871. El 1903, després que Ras al-Khaimah va passar a Sharjah i el xeic de Fujairah es va independitzar, l'hakim o delegat igualment és va proclamar independent i fou reconegut pels britànics el 8 de desembre de 1936 quan va signar els tractats existentes, especialments els Exclusive Agreements (Acords Exclusius) de 1892. Finalment el 1952 va reconèixer la sobirania del xeic de Sharjah. Els anys seixanta Sharjah i Fujeirah (a tocar de la qual estan els enclavaments de Sharjah) van planejar una federació que mai es ca concretar.

Els emirs de Kalba foren:

La bandera de Kalba fou la mateixa bandera utilitzada pels Qawasimi arreu: vermella amb les quatre vores blanques.