[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Emilio Pérez Touriño - Viquipèdia

Emilio Pérez Touriño

De Viquipèdia


Emilio Pérez Touriño

Emilio Pérez Touriño el 19-03-2007
President de la Xunta de Galícia
Al càrrec
2 d'agost de 2005 – actualitat
Precedit per Manuel Fraga Iribarne
Succeït per continua en el càrrec
Naixement 8 d'agost de 1948
La Corunya (Galícia)
Partit polític Partit dels Socialistes de Galícia
Professió polític

Emilio Pérez Touriño (La Corunya, 8 d'agost de 1948) és l'actualr secretari general del Partit dels Socialistes de Galícia des de 1998 i president de la Xunta de Galícia des del 2 d'agost de 2005. La seva línea ideològica és galleguista i socialdemòcrata.

Pérez Touriño va realitzar estudis d'especialització a l'Institut d'Investigació i Planificació del Desenvolupament a la Universitat de Grenoble, França. És doctor en Ciències Econòmiques i professor de la Universitat de Sant Jaume de Compostel·la, on va ser vicerrector per a Assumptes Econòmics.

Touriño és tambié autor de múltiples estudis sobre temes de desenvolupament regional i economa agrària en l'àmbit de la Unió Europea. Premi Nacional de Publicacions Agràries, Pérez Touriño va dirigir així mateix treballs i publicacions en relació amb les infraestructures i el creixement econòmic de Galícia.

Durant la transició democràtica va ser dirigent estudiantil i actiu militant progressissta i participà directament en el procès de l'Estatut d'Autonomia de Galícia i amb els Pactes de l'Hostal que ho van possibilitar.

Entrà amb política de la mà d'Abel Caballero quan aquest era Ministre de Transports, Turisme i Comunicacions. Va ser el primer cap del seu gabinet i després subsecretari general d'Infraestructures del Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient. El 1994, Luis Roldán l'acusà d'haver intervingut en el pagament de comisions, per el que renuncià a els seus càrrecs polítics. Tornà a la docència durant dos anys.

El 1996 fou nomenat diputat al Congrés dels Diputats, abandonant el càrrec el 1997. L'any 1998 substituí a Francisco Vázquez com a secretari general del PSdG-PSOE. Des del 2 d'agost de 2005 dirigeix un govern de coalició amb el Bloc Nacionalista Gallec.

[edita] Enllaços externs


Precedit per:
Manuel Fraga Iribarne
President de Galícia
2 d'agost de 2005actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec
Precedit per:
Francisco Vázquez Vázquez
Secretari General del PSdG-PSOE
1998 –actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec